Lendify?
Sök:

Lendify?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Therese P

ställde för sedan frågan: Lendify?

Vad är dina tankar kring Lendify? Vore intressant med en artikel/podd om det.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag är nybörjare, kan inte mycket och vet inte hur man räknar – men här är mina personliga reflektioner om Lendify:

  • Det är ganska säkert.
  • Det är ganska låg avkastning (se skatt nedan).
  • Vill man avsluta så måste man sälja lånen på andrahandsmarknaden, till andra på Lendify. Jag har inte gjort det men det känns inte lika enkelt som att sälja en fond.
  • Det dras 30 procent preliminärskatt på dina ränteintäkter, vet inte exakt vilken innebörd det har men det känns som att en rejäl del av vinsten liksom äts upp…

Det är kanske snäppet bättre än inflationen men med en viss risk också. Jag kommer försöka avsluta Lendify och köpa något annat istället, kanske indexfonder.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-23 klockan 09:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.