LF Global indexnära
Sök:

LF Global indexnära

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Arbi Davidian

ställde för sedan frågan: LF Global indexnära

Hej, ni tyckte LF global indexnära är den bästa fonden. Sedan har jag hittat en sak som jag vill fråga er om. LF tar ut en förvalimgsavgift på 0,2% men vid försäljning av större delen av fonden så kan de ta ut en avgift uppåt 2%. Stämmer detta?

Här är länken https://www.smaspararguiden.se/blogg/hog-saljavgift-i-lansforsakringar-global-indexnara/

tack på förhand

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Inlägget är från 2018. LF har därefter tagit bort denna text. I praktiken har denna avgift aldrig tagits ut. Gå in på  Morningstar och titta  så ser du att eventuell försäljningsavgift är borta.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ja, det verkar faktiskt stämma. Åratal av bjäbb har till sist ha gett resultat, och 2 %-regeln är borta även i Länsförsäkringars egna dokument.

  I de nya fondbestämmelserna verkar strategin i stället vara att ”göra en Spiltan”, och frysa andelsägarnas tillgångar i händelse av att det är många som vill sälja sina andelar när det skiter sig på marknaden.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Thomas A

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-29 klockan 15:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.