Lf global vs Amf
Sök:

Lf global vs Amf

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emil

ställde för sedan frågan: Lf global vs Amf

Amf har fonder som är aktivt förvaltade men relativa låga och väldigt bra resultat

 

Varför föredrar man inte dessa framför ex länsförsäkringar global

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Emil!

Det handlar om att man inte kan förutse framtiden, vad kommer att gå bra i framtiden?
Bara för att något har gått bra tidigare menas inte att det kommer gå bra i framtiden, så därav tar man det säkra kortet och väljer den billigaste indexfonden. Då kan du styra en sak iaf, avgiften.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Låter bra. Men varför väljer Jan att ha spp aktiefond global som kostar 0.34 i avgift? Finns ju andra billiga global fonder och ser inte något skäl att höja tillväxtmarknads innehavet. Tycker det redan är onödigt dyrt när man kan bara köra på en global fond+räntefond mycket billigare och få en säkrare/högre avkastning

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Christian
 2. Vit pil

  Efter att Spiltan låste sin fond i våras bestämde sig Jan för att inte lägga för stor andel av portföljen i en och samma fond. För att minska fondbolagsrisken helt enkelt. Han tog därför den andel av portföljerna som tidigare var LF global och fördelade på LF global och SPP global.

  Själv har jag valt att inte ta in SPP utan fortsätta med LF.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Björnen
 3. Vit pil

  Men varför spp global?

  Finns billigare alternativ som sagt

  Ex. Dnb global 0.23 i avgift har jag för mig och avanza med

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Christian
 4. Vit pil

  Har för mig att SPP Global är för ett hållbarhetssyfte, ta mig inte på orden men har för mig att SPP fonden har en bättre hållbarhetsstämpel.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 5. Vit pil

  Jag tror det är som Robin säger. Samt varför han inte kör på avanzas egna är för att portföljen ska vara tillgänglig både hos nordnet och avanza och inte knutet till något specifikt bolag.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Drojn

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-24 klockan 20:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.