Likadana fonder i olika portföljer
Sök:

Likadana fonder i olika portföljer

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fanny

ställde för sedan frågan: Likadana fonder i olika portföljer

Hej!

Har läst om fyra hinkar strategin och har funderingar på att börjar spara enligt den. Men jag har en fråga, i min mellanriskhink tänkte jag följa nybörjarportföljen och i den passiva hinken globala barnportföljen. Ska jag då ha olika fonder i dem olika portföljerna eller kan jag ha samma fond/fonder i båda portföljerna men ha dem separat?

Tack för en superbra blogg som verkligen har hjälpt mig i mitt sparande och kontroll över min ekomoni!

 

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

 

Det går alldeles utmärkt att ha samma fond i olika portföljer. Du kan ha en 60/40-portfölj med 60% Länsförsäkringar Global Indexnära och samtidigt ha en 90/10-portfölj med 90% Länsförsäkringar Global Indexnära.

Att dela upp i olika portföljer hjälper den mentala bokföringen.

 

/Jonatan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-07 klockan 13:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.