Likviditet för köp vid nyemissioner
Sök:

Likviditet för köp vid nyemissioner

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Likviditet för köp vid nyemissioner

Hej alla!

inledningsvis vill jag bara tacka samtliga i frågor/svar delen för allt matnyttigt som går att läsa varje dag!

Jan & Caroline, ni är verkligen inspirerande i det ni gör, hoppas ni aldrig slutar tycka att det är kul att sprida era kunskaper till oss andra.

 

Nu till min fråga:

Hur har ni pengar till emissioner? för ni in på kontot när ni tecknar eller har ni en summa som ligger oinvesterad på era ISK?

Jag satte exempelvis in 21000 på ISK nu till K-fast tillfället, nu fick ju jag som många andra ingen utdelning. Frågan är vad  jag ska göra med dessa nu? ska jag lägga in dem i mitt månadsspar eller ska jag sitta på dessa?

 

Tack för allt!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har ett kreditkonto kopplat till mitt ISK hos Avanza. Smidigt att ha och framförallt när det inte blir någon utdelning. I så fall behöver jag nämligen inte ordna något i förväg eller flytta rund för mycket kapital i onödan i efterhand.

Om det blir utdelning (vilket jag självklart hoppas på :) ) så säljer jag och investerar jag de likvide pengarna på mitt ISK med detsamma. Jag tar alltså inte ut dem. Samtidigt ”lånar” jag då från min kontantbuffert och överför till kreditkontont för att få bort överbelåningen. Nästa månadssparande fyller jag sedan först min buffert en hel del och resten investeras som vanligt på mitt ISK.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  .. visst menade jag tilldelning inte utdelning i mitt svar. ;)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Adde
 2. Vit pil

  Jag gör precis som Adde. 👍

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 3. Vit pil

  Förstår inte riktigt detta med att ha ett kreditkonto kopplat till ISK-kontot. Har jag alltså en kredit på t.ex. 100 000 kr, så jag snabbt kan låna en större summa temporärt snabbt till ISK vid t.ex en emission. Och sedan om jag förstår dig rätt, så betalar jag tillbaka det till kreditkontot?

  Kommer jag undan schablonskatten då?

  Problemet är att jag månadsspara, men vid emission tar in en större summa som jag sedan varken vill investera i fonder eller låta stå kvar utan ränta. OCH dessutom få betala schablonskatt på för ingenting. Har mina buffertpengar på ett konto med ränta vanligtvis.

  Är det bättre att vid emissioner kanske använda vanlig aktiedepå och skatta direkt för vinsten istället?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-02 klockan 10:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.