Lite tips? Fördelning av sparande mm.
Sök:

Lite tips? Fördelning av sparande mm.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av E

ställde för sedan frågan: Lite tips? Fördelning av sparande mm.

Hej,

Jag sålde mina gamla allemansfonder innan årsskiftet för att börja om i ISK. Hälften av pengarna, ca 300 000 kr sitter på ett räntekonto med ca 1 % ränta. Andra hälften har jag portionerat ut 25 000 kr i månaden i lite olika fonder: SPP Global, SPP Sverige, Didner & Gerge Global, Spiltan investmentbolag, Swedbank Ny Teknik. Största delen i globalfonder.

Några synpunkter på fonderna? Ska jag slopa Ny Teknik med tanke på hur mkt den rasat nu, och att jag har ganska mycket i den. Låta innehavet jag har stå kvar men inte investera mer? Hur hade ni tänkt med resterande 300 000 kr nu när jag snart investerat klart första hälften. Hade ni fortsatt med detta månadssparandet?

Jag sparar på lång sikt, + 10 år.

Tacksam för synpunkter och feedback!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag skulle ha gjort om lite i fondvalen till billigare globalfonder, t.ex Avanza Global eller Länsförsäkringar Global Indexnära. Sedan kanske behållt en till Sverige fond, kanske spiltan investmentbolag, det räcker med dessa fonder.

Ny teknik har jag personligen sålt då förvaltarna har lämnat och det har nu gett helt nya förutsättningar för den fonden då inta samma personer förvaltar pengarna där. Så finns inget att gå på längre hur man kan förvanta sig att den ska avkasta. Sälj och lägg i en av ovannämnda globalfonderna är mitt råd.

Hoppas du får till ditt sparande!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-16 klockan 10:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.