Litet ingångsbelopp, Avanza Zero eller Lysa?
Sök:

Litet ingångsbelopp, Avanza Zero eller Lysa?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Annika

ställde för sedan frågan: Litet ingångsbelopp, Avanza Zero eller Lysa?

Hej. Jag vill börja med ett engångsbelopp på 3000 kr i ett lågrisk sparande, och 3000 kr i ett sparande med lite högre risk och chans till lite högre avkastning. Jag kommer pytsa in mellan 500-1000 kr i månaden. Jag vill se en utveckling på 5-10 år. Eftersom jag börjar med ett lågt ingångsbelopp bör jag då välja Avanza Zero på grund av att de inte har någon avgift, fast jag är sugen på Lysa egentligen för att få mer globala fonder.Vad rekommnderar ni? Jag är väldigt ny, men har försökt läsa på en del.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej, Annika.

Om du är nyfiken på Lysa tycker jag du ska satsa på det. Även om jag inte testat själv har jag hört flera som talat gott om den tjänsten. Som jag förstått upplägget får du en blandning av räntesparande och aktier i ett förhållande som du känner dig trygg med. Över tid balanseras sparandet så förhållandet mellan räntor och aktier bibehålls.

(Avslutningsvis en parentes, i en parentes: När det kommer till fondavgifter väljer jag först en kategori, t.ex. Sverigefond eller globalfond, och tittar sen på avgiften. Bara för att Avanza Zero inte har någon avgift behöver inte det betyda att den passar alla bäst. Är det globalfonder du är intresserad av finns det flera alternativ i spannet 0,20-0,30%, vilket får anses billigt. Men detta blir i så fall aktuellt om du väljer att hantera sparandet manuellt, utan det stöd som Lysa ger.)

Jag hoppas du hittar rätt med ditt sparande.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-18 klockan 10:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.