Litet månadssparande
Sök:

Litet månadssparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alex

Den här artikeln publicerades 2017-10-02 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Litet månadssparande

Är väldigt ung men vill månadsspara i fonder. Ungefär 300kr/månaden med sparhorisont på ungefär 7-8 år.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Roligt att du i ung ålder vill börja spara och investera!

I följande portfölj skulle 300 kr i månadsspar fungera :

(detta är en modifierad version av Nybörjarportföljen, med lite mindre räntor då du tänker sparar längre än 5 år)

 

Globalfond = 65%, Länsförsäkringar Global Indexnära

Räntefond = 35%, Spiltan Räntefond Sverige

Vill du ta högre risk men även möjligen öka chanserna till bättre avkastning kan du skippa räntorna och satsa allt på Länsförsäkringar global indexnära.

Alternativet om man inte vill pilla så mycket i sin portfölj är AMF Balansfond som dynamiskt ändrar fördelningen mellan räntefonder och aktiefonder (max aktiefondandel : 75%). Men detta alternativ är dubbelt så dyrare, 0,42% i avgifter jämfört med Länsförsäkringar global indexnära som kostar 0,20% i avgift och Spiltans räntefond 0,10%.

Fördelningen i din portfölj vad gäller räntor och aktiefonder kan du ju justera själv vid behov.

 

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-02 klockan 21:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.