Tips på två böcker och annan litteratur att börja med...
Sök:

Tips på två böcker och annan litteratur att börja med…

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av george

ställde för sedan frågan: Tips på två böcker och annan litteratur att börja med…

Fin Blogg.. I like!

Jag och min fru har en del pengar och fortsätter få in pengar i vårt AB. Vi har tidigare tittat på fastigheter men kommit fram till att avkastningen där är suboptimal samtidigt som vi tycker fastigheterna är på tok för dyra!

 

Dessvärre har vi lite kunskap om börshandel.

Vår fråga är. Om vi ska gå från noll i kunskap till att ha en god uppfattning om hur det hela fungerar. max 2 böcker, har inte tid att fördjupa oss mer än så + läsa bloggar. Vilka 2 böcker hade ni rekommenderat oss?

mvh

g

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag delar Alexanders uppfattning nedan. Om ni inte vill lägga ner tid på det så kommer ingen bok hjälpa er. Nästa vecka kommer jag att publicera ett poddavsnitt där vi intervjuar två fondförvaltare, de har läst vartenda bok som finns, skrivit egna, gjort det i 20 år och det är dessa man tävlar mot.

Det bästa ni kan göra i er situation (och som även jag som läst mycket i många år gör) är att:

Eller varför inte en kombination av ovan?

Lycka till med ert beslut och ert sparande.

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om ni inte har tid att göra det ordentligt första gången, vad får er att tro att ni har tid att göra det en andra gång?

Jag utgår från att det rör sig rätt stora belopp eftersom ni jämför med fastigheter, då hade jag rekommenderat en oberoende rådgivare eller någon som varit i er sits innan och kan vägleda er rätt. Att läsa 2 böcker och lite bloggar för att sedan placera mycket pengar känns som roulette…

Mvh

Alexander

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar! Men jag tänker att vi kör lite åt gången. Oavsett så är det skönt att veta vad jag ska fråga och vad jag kan förvänta av rådgivare. vi har tittat på också. Men jag vet många som är besvikna på sina private bankers. Som sagt, det blir mkt enklare att komma till bordet förberedd. Nu tror jag inte att jag är så naiv att jag skulle köpa allt rådgivaren på min bank sa, nästan tvärtom, jag är rätt cynisk av mig. Iaf, 2 böcker för att få bättre förståelse.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  g
 2. Vit pil

  Jag kan säga att jag inte har så mycket övers för private banking, det är dyrt och det ger i princip ingenting. Den enda private banking som jag upplever är värd att ha och den jag har själv är hos Nordnet / Avanza. Då handlar det inte ens om att få rådgivningen, utan att få tillgång till deras schyssta bolåneräntor på under 1 procent. Det man får i rådgivning på private banking är fortfarande packeterade produkter. Jag har själv upplevt det, har vänner som har upplevt det och har vänner som arbetat på PB-avdelningar som bekräftar det.

  För att få riktigt placeringskompetens hos en vanlig bank, då ska man så pass högt upp att man kommer åt family office-delen där man verkligen får en individuell rådgivning.

  För att svara på din konkreta fråga om litteratur, kolla följande fråga:

  Lycka till!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-04 klockan 20:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂