livförsäkring
Sök:

livförsäkring

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gustav

ställde för sedan frågan: livförsäkring

Min fru och jag skall gå i pension till sommaren. Vi har ingen livförsäkring men lite pengar sparade och funderar på att sätta en del av dessa i varsin livförsäkring i Änke och pupillkassan för att säkerställa att den andres ekonomiska trygghet. Är det en bra investering eller är vi för gamla 62 resp. 68 år?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Från Livförsäkring i Änke och pupillkassans hemsida ”Livförsäkringen kan i allmänhet tecknas om du är frisk, ännu inte fyllt 70 år och är bosatt i Sverige.” ”Lägsta premie per betalningstillfälle är 1 000 kronor.”

Två år senare fyller du/din fru 70 år, hur mycket premie tror ni ska betala?  Kan ni skapa varsin testamente för att ha ekonomisk trygghet?

Jag tycker att ni ska göra intresseanmälan och får se hur mycket premie ni ska betala första.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.



Den här artikeln publicerades 2019-04-09 klockan 10:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.