Livförsäkring och kapitalförsäkring och barnsparande
Sök:

Livförsäkring och kapitalförsäkring och barnsparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lina

ställde för sedan frågan: Livförsäkring och kapitalförsäkring och barnsparande

Är ensamstående med 2 barn är det då bra att ha en livförsäkring ändå? Och vad är det för skillnad på livförsäkring och kapitalförsäkring? Och är det bra att ha kapitalförsäkring som sparande till barnen eller bättre att öppna konto på Lysa och spara där?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag brukar tänka på livförsäkring som en försäkring för en omställningsperiod. Det beror ju lite vem som sannolikt skulle ta hand om barnen i händelse av bortgång. När jag tänker på livförsäkring för mig själv och Caroline då resonerade vi utifrån frågan ”Hur stor omställningsperiod skulle den andra personen behöva för att få rätsida på livet?”

En kapitalförsäkring fungerar annorlunda än en livförsäkring då den bara betalar tillbaka det som man faktiskt har sparat i kapitalförsäkringen. En livförsäkring bestämmer man t.ex. på ett belopp 1 miljon och för det betalar man t.ex. någon hundralapp per år. En kapitalförsäkring som man själv har sparat 1000 kr, återbetalar bara 1000 kr i händelse av dödsfall.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    okej då förstår jag lite mer hur man kan tänka, tack! :)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Lina

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-10 klockan 18:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.