Ljudböcker och böcker
Sök:

Ljudböcker och böcker

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Patric

ställde för sedan frågan: Ljudböcker och böcker

Hej! God fortsättning och gott nytt år!

Vet någon om det finns några bra ljudböcker inom nybörjarekonomi?

Vilka andra vanliga böcker anser ni värdefulla att läsa som nybörjare inom ekonomi & sparande, som är inspirerande och ger motivation!

Tack på förhand!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag lyssnar inte så mycket på ljudböcker, men annars skulle jag rekommendera artikeln:

Dessa har jag kategoriserat enligt svårighetsnivå också, som t.ex. för nybörjare.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag tycker att boken ”Goda råd om fonder, sparande & pensioner” av Pia Nilsson är bra för nybörjare.
Titta även på min blogg ”enkel-ekonomi.blog” som riktar sig till nybörjare (jag har fått Jans tillåtelse att nämna den här ibland om det känns motiverat) :-)
Lycka till, Kim

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej.
  Andra böcker inom området ekonomi som Jan inte nämnt ovan är ”Total money makeover” av Dave Ramsey. samt ”Your money or your life”. Båda finns hos valfri bokhandlare på nätet- eller gör som jag och låna dem på biblioteket. Båda böckerna riktar sig mot allt från nybörjare till mer erfarna. De är dock skrivna på engelska och riktar sig mot det amerikanska systemet vilket gör att just delarna om i vad man skall investera i kan skilja sig lite mot vad som är möjligt här i Sverige. Men då kan man använda sig av Jans ”Nybörjarportfölj” tills man blir lite mer varm om fötterna.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Peter

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-01 klockan 19:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.