Löneförhandling
Sök:

Löneförhandling

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alex

ställde för sedan frågan: Löneförhandling

Hej, jag vet inte om detta är det rätta forumet att ställa denna fråga men jag gör ett försök så får vi se. Följer bloggen och den har förändrat mitt och min familjs sparande de senaste åren. En mycket bra blogg!

Nu till min fråga, jag har bestämt mig för att byta jobb och jag har varit på intervjuer för 2 st olika jobb och företag. Det jobb som jag allra hellst vill kan inte matcha de löneanspråk jag har utan där får jag gå ner i lön minst 10 -20 % medans det andra ”mindre” intressanta jobbet så får jag sannolikt en ökning på 10 %. Det mest intressanta jobbet är en startup, där av att de vill hålla nere lönerna nu, som troligen har en extremt ljus framtid till mötes. Bolaget startades 2016 och är börsnoterat och jag går i tankarna vilka andra förhandlingsmöjligheter man kan ha förutom den faktiska lönen. Jag skulle helt enkelt behöva lite uppslag vad mer jag kan förhandla med förutom lönen.

Vänliga hälsningar,

Alex

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kontakta ditt fack?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Förutom lön så kan du t.ex. förhandla om tid, flex, om du får jobba hemifrån eller inte, pension, inköp av diverse prylar, eller att få en del av ”lönetappet” i aktier hos företaget.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jonatan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-20 klockan 09:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.