Löneväxla?
Sök:

Löneväxla?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sigrid Neumann

ställde för sedan frågan: Löneväxla?

Hej!

Jag beräknar att min inkomst vid årets slut uppgår ca 560 000:-. Är det klokt att löneväxla under de återstående månaderna av 2018? Fyller 65 år i september och räknar med att jobba minst 2 år till, men med lägre lön.

Mvh Sigrid

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om du känner att du inte behöver kapitalet förrän 65 och tänkt spara det till pensionen oavsett: Löneväxla så mycket du kan ner till 8,07 inkomstbasbelopp – dvs ner till bruttolön 504 375 kr (under denna är det inte lönsamt!). Har du inte löneväxlat alls under året hittills har du möjlighet att växla upp till ca 13 900 kr bruttolön mot 14 706 kr pension varje månad, under sep, okt, nov, dec 2018.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-28 klockan 13:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.