Löneväxling el investera
Sök:

Löneväxling el investera

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ragnar

ställde för sedan frågan: Löneväxling el investera

Hej,Kan få loss en ca 1-200 000 utöver ordinarie lön.  Är det smartare att löneväxla det som går jmf med att ta ut pengarna med vanlig skatt och tex sätta på Lysa? Tjänar över miljonen per år och pension om drygt 5 år / Ragnar

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Först och främst grattis! Hoppas att du har firat! 👍

Ja, jag skulle överväga en löneväxling. Men jag skulle faktiskt först pratat med en redovisnings- eller lönekonsult hur det slår. För om du har mycket i pension redan så kan det också ställa till det på grund av den framtida skatten.

Sorry att det inte går att ge ett bättre svar än så.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för svar. *Firar’ och kollar enl din rekommendation!:)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Peter Lindgren

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-23 klockan 16:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.