Lönsamt sparande för utlandsboende
Sök:

Lönsamt sparande för utlandsboende

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jenny

ställde för sedan frågan: Lönsamt sparande för utlandsboende

Hej!

Jag behöver hjälp med att hitta ett långsiktigt sparande som passar mig. Jag är 47 år gammal och bor och arbetar i Italien sedan lång tid så jag är inte längre skriven i Sverige. Jag har INGET sparande så det jag tjänar (jobbar halvtid) är det jag äger men jag har fortfarande ett svenskt sparkonto med få tusenlappar på.

Pensionen i Italien är ett stående problem och det har räknats ut att jag ska gå i pension det år jag fyller 71. Jag börjar nu få lite lätt panik (bättre sent än aldrig) och vill hitta ett säkert och någorlunda givande sparande där jag kan lägga undan 50 euro i månaden, mer har jag inte. Vad är mitt bästa alternativ i Sverige?

Tacksam för svar,

mvh Jenny

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har du möjlighet att öppna ett ISK hos t.ex. Nordnet (annonslänk)?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Man kan (får) väl inte ha ISK om man inte är skriven i Sverige? Möjligt att det går att öppna ändå, med någon lucka i systemet, men risken att bli ”påkommen” finns ju då. Däremot får man väl ha ett vanligt depåkonto, så det kanske är det som gäller här?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kalle
 2. Vit pil

  Dock, en Kapitalförsäkring går nog bra, och de beskattas ju likadant som ett ISK så det kanske är ett alternativ?

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Kalle

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-21 klockan 08:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.