Lösa in amerikanska statsobligationer
Sök:

Lösa in amerikanska statsobligationer

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lena B.

ställde för sedan frågan: Lösa in amerikanska statsobligationer

Hej!

 

Är svensk sedan födseln men blev amerikansk medborgare pga giftermål med en amerikan och jag bodde i USA i många år. Köpte då amerikanska statsobligationer för relativt mycket pengar. Vill nu, lite i taget, lösa in dem och min fråga är om detta är möjligt att göra i Sverige? Verkar krångligt att åka till USA varje gång jag vill lösa in en pappersobligation! Mycket tacksam för svar.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Har du inte handlat obligationerna via en myndighet eller bank? Jag hade i så fall kollat med just dom myndigheterna eller banken du handlat genom. Vet inte om amerikanska ambassaden eller konsulatet kan vara behjälplig i det ärendet? Testa.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Gammaldags obligation kan vara i papperformen och man kan spara värdepapper i dokumentskåp hemma. Det är nästan omöjligt att lösa in värdepapper som är i papperform i Sverige.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    MLT

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-29 klockan 12:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂