Lurad att teckna dyr sparprodukt
Sök:

Lurad att teckna dyr sparprodukt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Lurad att teckna dyr sparprodukt

För ett par år sedan så hade jag inte samma ekonomiintresse som idag och jag hoppade på ett sparschema hos Generali via en ”rådgivare”. Generali Vision heter planen och jag betalade in 1000 EUR i månaden i ca tre år innan jag hade kommit på bättre tankar och insett att jag kunde placera pengarna bättre själv (och utan idiothöga avgifter). Till saken hör att det är en 16 år lång placeringshorisont och deras 2%-iga avgifter är fasta och förutsätter att man betalar in hela tiden. Dvs från dag 1 så är jag ”skyldig” dem 16 000 EUR men som de debiterar över tid. Nu har jag betalat in ca 30 000 EUR och tycker detta är dumt. Om jag drar mig ur nu så får jag ca 13 000 EUR vilket är dåligt, men bättre än inget. De som sålde produkten till mig har haft nästan alla samtal över telefon och jag är säker på att de har sagt att om jag inte betalar in mer och bara väntar ut tiden så kan jag ta ut hela beloppet. Så var det inte. Hade jag vetat det jag vet idag så hade jag aldrig gått vidare (efterklok? Yes!).

Jag har försökt få dem att säga samma sak i skrift men jag får bara stelt fackspråk som svar och jag tror de insett att ja försöker få dem att ljuga i skrift. Jag har alltid tänkt de här pengarna som förbrukade och är egentligen mest arg på mig själv för att jag var naiv och litade på någon som uppenbarligen tjänar på att sälja produkten.

Jag känner mig vilseledd och undrar om det här går att häva mha konsumentombud eller liknande? Det är ett Engelskt bolag och jag har inget med Sverige att göra så det är inte rätt att börja i Sverige känner jag.

Det var en dyr läxa men det hade kunnat vara värre!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

För 17000 EUR är det värt att boka in ett möte med en advokat.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-03 klockan 11:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.