Lyoness medlem?
Sök:

Lyoness medlem?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jörgen Eriksson

Den här artikeln publicerades 2017-10-19 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Lyoness medlem?

Hej!

Lyoness vad är detta för något?

Insatssumma är på 25000kr är uppbyggt som kedjebrevliknande.

Jag har hört att man kan investera i olika länder pris 15000kr och få del(%) på vad dom handlar i affärerna som är anslutna till det landet.

Samt att om man sparar 495kr/månad i 36 månader där efter får man tillbaka 5000kr i 36 månader?

Bluff eller sanning?????

 

Det finns 5 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du vet nog svaret själv! Läs vad Wikipedia skriver om företaget. Både schweiziska och österrikiska myndigheter jagar dem bland annat.

Är man tidigt  ute i ett kedjebrev kan man tjäna pengar men jag skulle aldrig chansa. Dessutom tycker jag att det finns en moralisk aspekt. Skall du verkligen medverka till ett sådant här upplägg, där folk i slutet på kedjan kommer att förlora pengar.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej! Oj vad du har fått det beskrivet fel. Finns inget så som du säger.
Man kan inte investera i Lyoness. Du kan sponsra länder och få så kallade Shopping points till din karriär.

Det andra med 495kr (475kr) funkar inte alls så. Finns många fula fiskar som beskriver det så som det du får det att låta. Du sparar inget utan du får rabattvärdecheckar som du kan använda direkt i ansluta butiker m.m.

Ni kan läsa både på wikipedia och flashback om vad folk tycker och hur det går.
Det jag ser är ett företag som har funnits sen 2003 med etablering i över 47 länder. Flera olika samarbeten och sportorganisationer att jobba med. Massvis med fysiska/ online butiker som accepterar deras bonuskort.
Det är helt gratis att ta ett deras bonuskort.

Ja det är MLM uppbyggt men ni kan läsa skillnaden här:

Multilevel marketing (”MLM”), pyramidspel och ponzibedrägerier

Hur som haver så får finns det många olika åsikter på det här.

Mvh Calle

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Finns inget som är eller heter gratis ren ” hallelulja ” veksamhet.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Carl vd

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kära Calle……

1) Om Lyoness är ett MLM företag – vad är det för produkt du säljer?
Säljer du ett medlemskap? Som ger vadå?

2) Du kan ju hålla dig till sanningen istället för att ljuga….
”Massvis med fysiska/ online butiker som accepterar deras bonuskort.”

Lyoness har funnits i Sverige över 7 år…
ENDAST c:a 500 butiker i HELA Sverige accepterar kortet (Och då är dubletter medräknade)
ENDAST 2 små – livsmedelsbutiker i Stockholm accepterar Lyoness som bonuskort.

(Not: Till och med Matrebellerna har bättre täckning på sitt bonuskort)

@Jörgen: Nej – Herbalife eller annat valfritt MLM-Företag är mera värt att försöka i. Notera att Lyoness även är dömt som Ponzi i Österrike. Efter den domen ”ändrade” dom sina villkor – räkna med att dessa villkor också kommer upp i rätten i Österrike…

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  1.Lyoness är ett lojalitetsprogram. Så du får rabatter. Det är ett bonuskort.
  Kostar inget att ta ett kort och få rabatter.

  2. Du kan ju hålla dig till en trevlig ton ist för att anklaga mig.
  Jag fick kortet för 2012. Då fanns det en pizza och en bil verkstad. 2000 kort utdelade. Nu är det ca 500 butiker och 70 000 medlemmar. Vissa mer aktiva än andra. Det ända vi försöker är att bygga upp en bonuskort för flera butiker i hela världen i alla brancher. Hur fort tycker du det borde gått?
  Menar du Matrebellen?
  Dom har inte bensin, kläder, resor m.m.

  Vi får väl se hur allt går. Mitt glas är halvfullt.

  Mvh calle

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Calle

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kära Anonym…

 

Det är väldigt enkelt att gissa du är samma person bakom aliasen PELLETS och MICKELL på Flashback!

Du ägnar uppenbarligen större delen av din fritid till att pesta CashbackWorld, Gud vet varför!

 

Du vet och begriper att deras CB kort har täckning i 47 länder. Att komma med att kortet inte har bra täckning på matbutiker är ditt signum. Låt så vara, det kommer förhoppningsvis inom 1-2 år och då är det tillsammans med allt annat ett bra kort som samlar bonusen på dina inköp till ett ställe – ditt bankkonto, istället för tillgodohavande eller annan butiksknuten rabatt!

 

Se det i ett större sammanhang än ditt lilla perspektiv!

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Lyoness sagan började i österrike 2003,
2015 drog det Österrikiska molnet igång.
Alla medlemmar som gick med dom första 12åren i österrike har egna nätverk och räknas inte in i molnet.
Molnet är uppbyggd att det finns 888.888 andelar som kostade 14250kr styck. Dessa andelar får rätt till ca 2.5% av handeln inom molnet.
Efter två år så betalades en klumpsumma ut på dessa 2.5% till andelsköparna, som enligt flera köpare låg på 7.500kr och sen månadsvis utbetalning i 48mån. 2015 så hade lyoness ca 500k medlemmar och nu ca 600k alltså finns det max 100k molnkort utdelade. För att det då ska fungera så som lyoness påstår så ska dessa 100.000 personer handlat för 100.000kr per person varje månad i två år genom kortet.

Lyoness molnupplägg faller på sina egna siffror och det är tydligt att lyoness bedriver ponzibedrägerier där investerade pengar i nyare moln ger utbetalning till tidigare investerare. Rent ponzibedräger är deras moln.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-19 klockan 08:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂