Lysa 100% aktier
Sök:

Lysa 100% aktier

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marre

ställde för sedan frågan: Lysa 100% aktier

Shululu på er,

Vad tycker ni om att fortsätta spara på 💯% aktier i lysa med en månads insättning på 10k totalt ? 5k i lysa ”bred” samt 5k lysa ”hållbart”. Är det något annat jag ska tänka på änn risken med detta ? Har för övrigt 40 år kvar till pensionen. Kanske blir ta ut dom tidigare säg 10 år pga bostadköp.

Over and out.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Låter hur bra som helst!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Skall du köra 100% aktier, kan du ju lika bra köra någon billig globalfond på Avanza eller Nordnet. Finns ju gratis på Avanza, så varför ge bort 0.4% varje år av din vinst? Personligen skulle jag inte vara bekväm med 100% aktier, speciellt nu när p/e vården ligger på 25. Har du fixat en hyfsad emergency fund, så kanske du är bekväm med det. Men de flesta, speciellt de som inte investerat längre tid överskattar sin risktollerans. Vore det inte najs att ha lite räntepapper att köpa aktier för om/när börsen tar nästa dipp? Jag tycker det har varit psykologiskt viktigt för att inte drabbas av panik. Det är min strategi för att ”stay in the game” så att upplevelsen av tuffa nedgångar blir hanterbar och rent utav spännande.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Du har nog rätt. Jag gick ner till 90/10 istället.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Marre
 2. Vit pil

  Läs gärna artikeln om Fyra-hinkar-strategin. Den hjälper dig att få rätt balans och rätt risk i sparandet.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-04 klockan 20:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.