Lysa - 3 konton enligt er skärmdump
Sök:

Lysa – 3 konton enligt er skärmdump

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Lysa – 3 konton enligt er skärmdump

Hej!

Såg skärmdumpen på era tre Lysa-konton (20/80, 60/40 och 90/10).

Jag tänkte föra över ca 200.000kr till mitt konto på Lysa och spara långsiktigt (10år ungefär).

Skulle ni rekommendera att köra lika inställningar som er?

Tack för en bra sida för övrigt!

/Fredrik

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Fredrik!

Ska du ha ut hela summan om 10 år?

Isåfall skulle jag köra på ett konto och tillämpa tumregeln 10% i aktiefonder för varje år du kan avvara pengarna. Så om det är 10 år så börjar du med 100/0, efter ett år kör du 90/10 osv.

Blir en bra riskjustering när du närmar dig uttag!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar!
  Har egentligen inte någon tidsbestämd sparplan mer än att den ska vara långsiktig, inget krav på att dom måste vara ute inom 10 år alltså.

  Så, är det bättre att bara ha 1 konto som man justerar varje år? Istället för de 3 kontona med olika inställningar som ni har på ert Lysakonto?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik
 2. Vit pil

  Tanken med deras 3 olika konton är att dom följer modellen ”FyraHinkarStrategin”, den bygger på att göra din ekonomi stabil för att sedan kunna spara överskottet i en ”pengamaskin” som sedan kan bli ditt sparande till pensionen.
  Har man en tillräckligt stabil ekonomi så ska du inte behöva röra dessa pengar, i deras fall är det kontot med fördelningen 90/10.

  Läs gärna artikeln och återkom om du har några frågor!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-03 klockan 19:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.