Lysa
Sök:

Lysa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ann

ställde för sedan frågan: Lysa

Hej

Jag har läst kors o tvärs om fondrobotar på både er sida och grupper på FB, kom fram till att testa Lysa.
Jag är 61 år och tänker med detta sparande/satsning att kanske kunna hämta hem lite extra om det är möjligt, kanske till resor eller nåt annat onyttigt. Så sparandet blir kortsiktigt, 3-5 år kanske men min fråga är hur jag ska fördela det, fick förslaget 30 aktier, 70 ränta. Är inte särskilt haj på det här, har lite i Avanza, men kan avvara en summa och vet att det är risker.
Vilken fördelning hade ni rekommendera?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Lysa fondrobot 60% aktier 40% räntor. Vilket ger dig en bra riskspridning med den sparhorisonten samt förhoppningsvis en bättre avkastning. Svårt att förutse börsens framtid.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Ann!

En bra tumregel är att investera 10% i aktiefonder för varje år du kan avvara pengarna, så om du har en tidshorisont på 3-5år så borde fördelningen vara mellan 30/70 och 50/50, sedan får din egen riskaptit bestämma där emellan!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack Marre och Robin för svar, behövde nåt bra att gå på 😃

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-05 klockan 15:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.