Lysa eller Foundler som fondrobbot?
Sök:

Lysa eller Foundler som fondrobbot?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Elisabeth

ställde för sedan frågan: Lysa eller Foundler som fondrobbot?

Hej,

jag har precis börjat komma in i detta och har väl kört i ngt år eller så! För drygt ett år sedan så började jag månadsspara i Foundler. Sedan hörde jag på rikatillsammans-podde att han rekommenderar LYSA som fondrobbot. Vad är skillnaden och vilken är bäst enl er uppfattning? Samt vilken har lägst avgifter?

 

Trevlig dag!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag gillar inte Foundlers investeringsfilosofi. De investerar i fonder som inriktar sig på teknikföretag, nordiska small cap, amerikanska mid cap m.fl, dvs. bransch- och faktorfonder. Lysa spekulerar inte utan investerar enligt CAPM, dvs. de följer ett globalt index. Välj Lysa.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

LYSA skulle jag aldrig välja. Avkastningen är dålig. Spara direkt i Avanza på deras billiga globalfond Avanza Global. Billigare kan det inte bli och avkastningen är väsentligt högre än hos LYSA.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-24 klockan 15:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.