Lysa & Länsförsäkringar global indexnära?
Sök:

Lysa & Länsförsäkringar global indexnära?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Lysa & Länsförsäkringar global indexnära?

Hej!

Jag har idag 200k på lysa.
finns det någon mening med att köpa en del Länsförsäkringar global indexnära också.
tänker då det är mindre Sverige och lägre avgift.
gillar lysa så vill ha det i vilket fall 🙂

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Mitt tips är att välja en ren USA Indexfond så länge du har Lysa. Då får du bra spridning via lysa, och en lite högre del USA i portföljen.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Välj 100 % i LF global indexnära. Den ger högre avkastning till lägre risk än LYSA.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Är det inte pga att LF har 65% USA och LYSA bara har 50%? Och att USA har gått bra senaste åren? Hur bra verkar USA må nu?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  GG
 2. Vit pil

  Det är lätt med imperativ, men preteritum och futurum är skitsvårt, jag brukar också blanda ihop dem.

  Ju mer USA desto högre avkastning och lägre risk, är det så du menar? Och ska man skippa småbolag eftersom volatiliteten är högre, trots att den förväntade avkastningen på sikt är högre? Och är det pga. valutarisken du inte vill ha Sverige och tillväxtländer?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tale
 3. Vit pil

  GG, det finns 50% USA i Lysa Aktier A, men eftersom det alltid ingår 20% Sverige (endast stora bolag) hos Lysa innebär det att andelen USA blir bara 40%.

  I Lysas hållbara investeringsalternativ finns det ca 55% USA. Men varken globala småbolag eller tillväxtländer ingår.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tale

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Vad innebär att flytta ”en del” av portföljen?

Antag att Lysa kostar 0.4% och LF global 0.2%. Flyttar du hälften av ditt sparande till LF global får du en genomsnittlig kostnad på 0.3%. Du sparar 0.1%. På 200k tjänar du alltså 200kr/år. Det förutsätter att du flyttar hälften. Flyttar du mindre andel sparar du mindre.

Min slutsats är att det inte är värt jobbet med två plattformar för att få ner avgiften. Jag hade hållit mig till en av dom.

(Vilken plattform som ger högst avkastning är en annan fråga som jag hoppas vi slipper dra i denna tråd också.)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

USA kommer att vara ledande i den globala ekonomin framöver också. Om det börjar gå sämre där så hjälper det inte med småbolag, Sverige eller tillväxtmarknader. Dessutom är risken och volatiliteten större för dessa begränsade marknader. Satsa på LF Global. Det är ingen nackdel att det är 65 % USA.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag kör 50-50 Lysa bred och Lysa hållbar. Då blir de lite mer USA.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  GG

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-31 klockan 14:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.