Lysa och LFGI?
Sök:

Lysa och LFGI?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sebastian

ställde för sedan frågan: Lysa och LFGI?

Hej!

För några månader sedan startade jag ett månadsparande genom Lysa. Detta för att jag är relativt ny i gemet och det känns därmed betydligt enklare att hantera. Min tanke är att spara långsiktigt och jag har därför börjat med en fördelning på ca 75% aktier / 25% räntor. Hit för jag över drygt 1000kr varje månad.

Samtidigt som detta har jag även kvar mitt månadssparande i Länsförsäkringar Global Indexnära på 500kr.

Min fråga är nu, bör jag ta bort någon och fokusera hela månadsparandet på den andra? Eller skall jag ha kvar båda och i så fall av vilken anledning?

 

Tacksam för svar.

Sebastian

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Då sätter du in 17% räntor och 83% aktier. LF Global är en bred global indexfond, inte helt olik Lysa Aktier. Fördelen med LF Global är att den har ungefär halva priset. Jag tycker inte att du behöver ändra något om du är OK med den lite högre risken. Sparandet är långsiktigt och då finns det myclet som talsr dör att ha aktiefonder.

Om du har ett konto på Avanza så kan du byta LF Global till Avanza Global som följer samma index men är ännu billigare.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag sparar 500 SEK i månaden hos Länsförsäkringar också. I samma fond. Bara som en jättelite komplement till resten av mitt månadssparande hos både LYSA och Nordnet. Inget fel med LF Global Index. ;)

På så sätt får jag bättre kundförmåner hos Länsförsäkringar i form av gratis kreditkort och ganska rejäla rabatter på mina försäkringar som jag har hos dem. 500 SEK är det minsta beloppet man måste investera månadsvis för att bli guldkund hos LF.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-26 klockan 12:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.