Lysa och Pacific Precious
Sök:

Lysa och Pacific Precious

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Richard Leknes

ställde för sedan frågan: Lysa och Pacific Precious

Jag har nyligen startat upp hinkarna och har valt Lysa till det, jag månadssparar 10% till mellanhinken som är 60/40.

På senaste har jag hört mycket om Pacific Precious och valde att ha 5-10% av det totala innehavet i fonden.

Jag har också passiv hink på Lysa som är 90/10 men jag månadssparar bara till mellanhinken och Pacific Precious just nu.

Jag har också cirka 28 000kr i kontanter (utöver buffert) som jag inte riktigt vet hur jag ska placera, tanken är att slänga in en större summa i passiva hinken när aktierna blir mer köpvärda. För övrigt så kommer min kontanthög bli avsevärt större med tiden.

Då till mina frågor: Låter detta som bra placeringar? Och vad skulle ni göra med kontanterna? En tanke jag har är att lägga dem på Pacific Multi-asset till efter börsraset. (Jag vet att det kan ta många år)

Med vänlig hälsning, Richard Leknes

PS: Tack för övrigt Jan för all info! Jag hade nog inte fått in foten utan dig!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Pacific Precious är en relativt nystartad hedgefond, med ett hittills ganska så mediokert resultat. Gå in på Avanza och se själv.

Risknivån är hög. Men OK, man kan vinna pengar även på en trisslott, så det är inte helt uteslutet att det kommer att gå bra. Du väljer själv din egen risknivå.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Pacific precious är lite speciell som hedgefond då den i stor utsträckning satsar på ädelmetaller både på att långa och korta dessa. Vanliga hedgefonder brukar ha större inslag av andra tillgångar. En fördel med Precious är dess låga avgift.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Mikael Jonsson
 2. Vit pil

  Jag har i gå problem med nystartade indexfonder av seriösa aktörer, typ Avanzas globalfond.

  Däremot är jag försiktig med att spara i nya förvaltade fonder där jag inte vet så mycket.

  Pacific Precious är en relativt ny fond utan någon längre historik, som dessutom ännu inte har lyckats särskilt väl.

  Jag hoppas att du har undersökt förvaltarnas tidigare track record innan du beslöt dig för att satsa pengar i just denna fond.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Richard!

Pacific Precious är som ovan sagt, en nystartad hedgefond med inriktning på ädelmetaller.
Finns inget trackrecord så svårt att veta hur den ska prestera, om det är guld du är ute efter så finns det många andra vägar att gå!

Angående ditt sparande så tycker jag att du ska månadsspara i alla hinkar samtidigt.

Sedan angående dina likvider, om du vill investera dessa, så rekommenderar jag dig att månadsspara in dessa också i ditt sparande, då det är utöver din buffert.

Hoppas detta hjälper dig något!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-22 klockan 03:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.