LYSA OCH RÄNTEFONDER • Fråga på RikaTillsammans
Sök:

LYSA OCH RÄNTEFONDER

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av M.A.

M.A. ställde följande fråga för 7 månader sedan:

Hej,

Två frågor:

  1. Jag har startat konto via lysa.se och undrar hur man kan se att det jag startat där faktiskt är ett ISK? Kan man kontrollera detta via någon myndighet?
  2. Investeringsskyddet på ett ISK täcker förluster på 250 000 kr men vad händer ifall man har större summor än så? Vågar man på lång sikt ha mer pengar på samma institut eller är det bättre att använda sig utav t.ex max 250 000 via Avanza, Max 250 000 via nordnet, Max 250 000 via lysa o.s.v.? Jag gillar lysas affärsidé men samtidigt vet jag om att dom är en liten aktör och inte särskilt välfinansierade vilket gör att det finns en större sannolikhet att dom går i konkurs jämfört med att avanza gör det.
  3. Räntepapper: Jag oroar mig för att SEK blir mindre och mindre värd med tiden jämfört med andra stora valutor vilket irriterar mig då det är mina surt förvärvade besparingar som tappar i köpkraft. Hur gör man för att på ett relativt riskfritt sätt skydda sig mot detta? Jag har funderat på om man ska köpa billiga räntefonder i EUR/USD/GBP för att diversifiera sig och sänka risken. Känns som att ifall en boprisfall hade väl EUR klättrat upp till 15 kr i pris. Jag vill inte tappa den köpkraften med mitt sparande p.g.a. att Sverige misskött sig makroekonomiskt. Är räntepapper rätt väg att gå i så fall eller är det valutakonto? Jag är väl medveten om att börsen är ALL TIME HIGH så jag vill inte köpa aktier/fonder för en miljon för att diversifiera mig för risken är att det kommer kosta mer än det smakar. Jag vill bara behålla min köpkraft.

Det finns 1 svar till denna fråga

M.A. svarade på frågan för 7 månader sedan

Blev visst 3 frågor…:)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-) [mc4wp_form id="9993"]