Lysa ombalansering
Sök:

Lysa ombalansering

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hans

ställde för sedan frågan: Lysa ombalansering

Hej!är det läge att ombalansera lysa portföljen nu när det går lite sämre? Jag har 85/15 just nu. Funderar på nåt i stil med 60/40. Eller är det en dålig ide?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Att ställa ned risken vid en nedgång är i princip att köpa dyrt och sälja billigt. Jag tänker mig att man sätter en risknivå man kan leva med och låter roboten sköta sig själv. Om det är 60/40 du vill ha i långa loppet så visst, ställ ned, men om du tänker skruva ned risken varje gång börsen har gått ned och sedan skruva upp risken igen efter att den gått upp så låter det som en dålig idé tycker jag.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Enig med P.B.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  William
 2. Vit pil

  Det är exakt så man förlorar pengar på börsen, låter sina känslor styra investeringarna.

  Sätt din balansering mellan räntor/aktier och följ den.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-04 klockan 10:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.