Lysa.se
Sök:

Lysa.se

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av filip

Den här artikeln publicerades 2017-05-04 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Lysa.se

Hej!

Jag fick nyss höra om siten Lysa.se som gör vad jag fattar det som ungefär samma saker som du Jan lär ut till oss andra här på din blogg. Dvs investerar i index- och räntefonder. Däremot sköter de allt åt dig som kund, dvs ombalansering osv.

Har du hört någon om tjänsten och skulle du i så fall rekommendera den utifall att man själv inte ens vill vara inne på sitt sparkonto 1 gång per år?

Med vänlig hälsning Filip

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Filip,
Det är ju inte gratis. Kostart kring 0.4% att ha innehav du kan få själv för ~0.0-0.2% beroende på procentuell sammansättning.

Om du inte orkar vara inne ens 1 gång per år så skit i ombalanseringen då, den är inte sååååååå viktig. Du förlorar definitivt mer på att betala en högre avgift än att du inte ombalanserar.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag håller helt med dig Martin, jag själv ligger på 0,16% avgift för mitt månadsspar. Tänkte mest om det var ett bra verktyg för de som inte orkar engagera sig i vilka fonder de skall välja då jag fattar att Lysa i detta fall väljer allt åt en.

  Jag själv är inbiten läsare på bloggen så jag har givetvis styrt upp allt redan med hjälp av alla artiklar och blogginlägg som finns att tillgå här.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  filip
 2. Vit pil

  Jag tycker att det är en grym tjänst. Är ganska insatt i sparande och gillar själv att hålla på. Lysa inkluderar tillväxtmarknader och räntor, finns ingen annan tjänst som har samma nivå på riskspridningen. Saknar bara alternativa tillgångar

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Richard
 3. Vit pil

  @Filip; vilka fonder har du samt vilken fördelning för att komma ner i 0,16?

  Tack på förhand
  /Fredrik

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag håller med Martin. Om du inte orkar ombalansera så skit i det och lägg alla dina pengar i LF global indexnära eller sw Robur access global istället.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-04 klockan 12:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.