Lysa vad händer vid konkurs?
Sök:

Lysa vad händer vid konkurs?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marie

ställde för sedan frågan: Lysa vad händer vid konkurs?

Hej! Jag har sagt upp en kapitalförsäkring hos Nordea och tänkt flytta över pengarna till Lysa och fortsätta med månadssparande till pension om ca 10-15 år. Det ska ju inte vara någon risk att pengarna försvinner vid eventuell konkurs för Lysa, men det jag funderar på är hur jag i så fall kommer åt mina pengar? Hur vet jag var de är placerade och vart vänder jag mig i så fall?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

På söndag publicerar jag ett avsnitt där jag intervjuar deras VD Patrik Adamsson och ställer just den här frågan. I korthet händer ingenting då dina och Lysas pengar är separerade.

Du kommer i kontakt banken som har depåerna och därefter kommer du få välja om du vill avsluta och få hem pengarna eller låta dem ligga kvar. (Hans svar var dock längre och mer utförligt.) :-)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för svar! Det gäller att veta vilken bank som har depåerna då? Ser fram emot att läsa intervjun på söndag :-) / Marie

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.



Den här artikeln publicerades 2018-04-18 klockan 06:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.