Lysa vid konkurs / nedläggning
Sök:

Lysa vid konkurs / nedläggning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Pillan

ställde för sedan frågan: Lysa vid konkurs / nedläggning

Funderat kring Lysas fondrobot. Vad händer om Lysa av någon anledning skulle lägga ned verksamheten? Jag vet att fonder går utanför insättningsgarantin så de ska ju inte beröras av en ev. konkurs, men fonderna går väl inte att flytta till t.ex Avanza (de har ju inte alla som Lysa har). Säljs fonderna och pengarna utbetalas, hur lång tid tar det isf innan man har pengarna? Eller vad händer?

Det finns 2 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Dom försvinner i molnet! :)

Nä men troligtvis tar någon annan över fonderna och om så inte blir fallet likvideras fonderna och pengarna hamnar på ditt ISK hos Danske Bank. Sen får du köpa nya fonder hos Avanza om du så önskar.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Pillan
 2. Vit pil

  Hej!

  Detta måste belysas tydligare tycker jag.

  Inte så kul om ens fondförvaltare går i konkurs och man tvingas sälja sitt innehav till en kass kurs.

  Finns det mer generell information om denna risk på bloggen/podden?

  Mvh
  Andreas

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Andreas

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Självklart är informationen på den här sidan partisk men under finansinspektionens tillsyn är jag säker på att vi kan lita på den. Det är ungefär som att det är dina tillgångar som lysa hanterar med fullmakt.

https://lysa.se/din-säkerhet

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-25 klockan 09:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.