Lysa vs Avanza auto?
Sök:

Lysa vs Avanza auto?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Klas

ställde för sedan frågan: Lysa vs Avanza auto?

Hej,

Jag har lite svårt att förstå skillnaden på Lysa och Avanza auto.
Båda frågar dig om sparhorisont och risk osv.

Tacksam för lite förklaring och argument!

/Klas

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

Finns bra argument för eller emot båda, men i grunden är det samma tjänst med olika namn.

Det går säkert att dra någon slutsats efter att ha tittat på pris, avkastning, funktioner, fonder och så vidare, men! alt det kan ändras snabbt så det enda du behöver fundera på är helt enkelt om du litar mest på att teamet hos Avanza kan förvalta dina pengar bäst, eller teamet hos Lysa.

/ Per

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Klas,

De är väl när allt kommer omkring ganska lika. Båda försöka täcka aktier från hela världen och har svenska räntepapper. Avanza Auto är snäppet dyrare (+0,1% i total avgift) och innehåller en liten del råvaror.

Jag vet inte om de har olika strategier för ombalansering.

Auto 6 gick väl snäppet bättre än Lysa 90/10 under 2019.

 

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Avanza Auto snäppet dyrare. Jag valde Lysa för att jag hittade inget enkelt sätt att öppna fler konton på Avanza Auto. På Lysa gjorde jag enkelt 3 konton i familjen på samma inloggning.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Du öppnar inte ett konto ”på Avanza auto”. Du öppnar ett ISK hos Avanza och sen handlar du Avanza Auto som en vanlig fond. Du kan öppna hur många ISK:er du vill hos Avanza.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Per

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-06 klockan 09:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂