LYSA vs indexfonder Avanza
Sök:

LYSA vs indexfonder Avanza

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Pontus

ställde för sedan frågan: LYSA vs indexfonder Avanza

Varför går det så mycket snabbare att få sina pengar färdiginvesterade i LYSA jämfört med tex indexfonder i Avanza?

Känn som man sällan talar om denna skillnad. Men nu när det rör sig mycket kan det ju spela större roll….

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har en fråga angående Lysa med. I sin egna portfölj har man aktierna i ett ISK, och räntefonder i Aktie-fondkonto. För att fonderna inte går upp lika mycket, och man vill inte skatta hela beloppet där.

På Lysa skattas allt i ett ISK + 0,30% avgift? Om det är så, förlorar man på det.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Om man förväntar sig högre avkastning än 1,5% är det fördelaktigt att ha räntefonderna på ett ISK, annars i en vanlig depå.

  För det mesta brukar räntefonder ge lite bättre avkastning än 1,5%, men ibland under vissa perioder, som det här, kanske lite mindre.

  Även om man skulle kunna tjäna lite mer på att ha räntorna på AF blir skillnaden så ytterst marginell att jag tycker inte det är värt besväret att hålla på att fylla på deklarationsblanketter och flytta på pengarna fram och tillbaks mellan olika konton beroende på vädret. Och om man tror att räntorna kommer att avkasta mindre än 1,5% framöver är det snart lika bra att ha dem på ett vanligt sparkonto istället.

  Förutom enkelhet har jag mina räntefonder på Lysa och ISK av praktiska skäl: det är lätt att ha koll på rätt risknivå i de olika portföljerna.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tale

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Men någon som kan förklara varför det går så mycket snabbare att få sina pengar investerade med Lysa jämfört när jag köper en indexfond hos nätmäklarna?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Är inte helt säker men beror nog mycket på hur relationen ser ut mellan Lysa och fonderna dom placerar i och sedan hur indexfondernas insättningsvillkor ser ut. Fonderna sätter dessa själv och väljer man att ha en längre period för insättningar/uttag så är det lättare att driva en fond, så förstår att man vill ha längre tid på sig. Men kan inte förklara varför Lysa gör det så fort.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-26 klockan 12:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.