Lysa
Sök:

Lysa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kristin Lindqvist

Den här artikeln publicerades 2017-04-20 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Lysa

Hej,

Det finns en ny kapitalförvaltare som heter Lysa och hjälper till att placera pengar i bra och billiga index- och räntefonder till låga avgifter, och håller koll att den bestämda fördelningen hålls. Jag tycker att det låter som en jätteintressant investerings alternativ men är mycket nyfiken att höra vad du tycker.

 

Vänligen

Kristin

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Kristin,
Jag kikade lite på deras hemsida och fick då fram:
”Total avgift ca 0,27 – 0,38 %. Inga dolda avgifter.”

Eftersom att avgiften för indexfonder ligger mellan 0.0-0.1% och räntefonder ligger mellan 0.1%-0.2% så tycker jag att det är ganska mycket påslag med tanke på att man själv kan skapa ett månadsspar/investera sina pengar med en snarlik fördelning helt gratis.

Man betalar med andra ord runt 0.2% för att slippa ombalansera portföljen 1 gång per år, jag skulle säga att det är dyrt. Så svårt/jobbigt tycker jag inte att det är :-), men alla är vi olika.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Kristin och Martin,

  Vad kul att ni är intresserade av Lysa och att ni även har besökt vår hemsida.

  Vi anser att vi har skapat en enkel, billig, smart och automatisk förvaltningstjänst. Vårt investeringsråd har gjort en grundlig genomgång av alla fonderna för att säkerställa att de uppfyller våra krav på kostnader, avkastning mm. Vårt investeringsråd träffas regelbundet för att vara säkra på att våra kunder investerar i vad vi tycker är världens bästa indexfonder. Om det skulle komma upp ett bättre alternativ kommer vi att byta ut fonden och ge kunden den eventuella rabatten. Vi anser oss själva skapa ett mervärde till de som inte har kunskap, tid eller ork att skapa en riktigt bra portfölj.

  Vår rebalansering triggas både av event och av tidsfaktorn. Om kundens innehav går upp/ner med mer än 3 % och ligger “fel” i 5 dagar så triggas en rebalansering så att kunden alltid har samma risk som kunden bestämde sig för när han/hon investerade. Således är rebalanseringen inget som är bundet till en gång per år utan kan ske flera gånger beroende på marknadernas utveckling.

  Ni är varmt välkomna att ställa ytterligare frågor här, maila kontakt@lysa.se eller ringa på 08-525 035 70.

  Mvh

  Axel Hellners på Lysa

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Axel Hellners

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-20 klockan 19:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.