Lysakonto
Sök:

Lysakonto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Per-Eric Salomonsson

Den här artikeln publicerades 2017-11-08 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Lysakonto

Har nyss läst om Lysa´s ”fondrobott” vilken fått bra omdömen. Vilken typ av konto hamnar denna placering på? Har man möjlighet att placera på ett ISK-konto?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Är du privatperson hamnar ditt sparande i ett ISK.  Läs gärna Jans krönika från 29 oktober om du inte redan har gjort detta.

Jag har även tittat på en annan fondrobot utöver Lysa, Nordnet och Avanza, men Lysa framstår för mig som det enda fullvärdiga alternativet.

Efter att ha velat fram och tillbaka har jag ändå beslutat mig för att inte använda dess tjänster. Ett sparande i några olika indexfonder,där jag själv gör en analys och ändrar ett par gånger om året verkar mycket roligare! Man sparar dessutom ett par tiondelar i avgifter.

Det kan ju dessutom vara så att värderingar och riskpreferenser ändras under tidens gång. Sitter man fast i ”robotfällan” är det lätt gjort att man inte går in och ändrar något, utan att allt bara rullar på. Den risken försvinner om man själv är lite mera aktiv.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-08 klockan 17:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.