Lysakonto • Fråga på RikaTillsammans
Sök:

Lysakonto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Per-Eric Salomonsson

Per-Eric Salomonsson ställde följande fråga för 8 månader sedan:

Har nyss läst om Lysa´s ”fondrobott” vilken fått bra omdömen. Vilken typ av konto hamnar denna placering på? Har man möjlighet att placera på ett ISK-konto?

Det finns 1 svar till denna fråga

Nestor svarade på frågan för 8 månader sedan

Är du privatperson hamnar ditt sparande i ett ISK.  Läs gärna Jans krönika från 29 oktober om du inte redan har gjort detta.

Jag har även tittat på en annan fondrobot utöver Lysa, Nordnet och Avanza, men Lysa framstår för mig som det enda fullvärdiga alternativet.

Efter att ha velat fram och tillbaka har jag ändå beslutat mig för att inte använda dess tjänster. Ett sparande i några olika indexfonder,där jag själv gör en analys och ändrar ett par gånger om året verkar mycket roligare! Man sparar dessutom ett par tiondelar i avgifter.

Det kan ju dessutom vara så att värderingar och riskpreferenser ändras under tidens gång. Sitter man fast i ”robotfällan” är det lätt gjort att man inte går in och ändrar något, utan att allt bara rullar på. Den risken försvinner om man själv är lite mera aktiv.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-) [mc4wp_form id="9993"]