Maersk
Sök:

Maersk

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Elin

ställde för sedan frågan: Maersk

Jag funderar på att köpa 5 st A – aktier i Maersk och sen behålla dem långsiktigt ( 10 år ). Är det en bra eller dålig investering? För och nackdelar?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det går inte.att svara på om just Maersk är en bättre eller sämre aktie än någon annan. Marknaden har bestämt vad kursen är nu och allt som händer framöver som kan ändra kursen är säker som är okända idag.

Men om du själv tror på aktien så är det bara att köra på.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det är klart att det går svara på om Maersk kan bedömas vara en bättre eller sämre aktie än någon potentiell annan. Sen att man kanske inte har kunskapen att göra det, är väl en annan sak. Jag har definitivt inte kunskapen att bedöma det. Allt som händer framöver är inte okänt.

  I vilket fall så läste jag den här artikeln på bloomberg, och kom att tänka på frågan i denna tråd:
  https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-12-10/maersk-warns-of-falling-freight-rates-in-bearish-sign-for-trade

  Jag kan knappt något om aktier, men skulle jag fundera över att investera i Maersk, då skulle jag efterforskat ifall det finns stora/växande rederier från up-and-coming ekonomier, och ifall dessa kan tänkas utmana Maersk på ett relevant sätt, för det känns väl definitivt inte omöjligt.
  Kolla upp med Kinas one belt – one road kanske också. Det finns ju definitivt stor potential för rederier i och med detta initiativ, sen vilka som drar nytta av det, det är väl en annan sak.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anton
 2. Vit pil

  Jag hoppas att Maersk inte är din enda aktie. Då får du ingen riskspridning och är väldigt sårbar.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-01 klockan 15:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.