Månad/Kvartals spara i Rikatillsammans-portföljen?
Sök:

Månad/Kvartals spara i Rikatillsammans-portföljen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Månad/Kvartals spara i Rikatillsammans-portföljen?

Hej,

Hur bär man lämpligast åt för att spara kontinuerligt i rikatillsammans-portföljen? Det är en del olika etf:er och fonder. Det krävs väl en del kapital för att kunna placera varje månad i dessa. För att få rätt balansering.

Hur är lämpligast att göra egentligen, eller om det ens är möjligt. Eller måste det skötas manuellt varje månad/kvartal kanske?

 

/Daniel

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej, jag har gjort en förenklad version av RikaTillsammans-portföljen. Jag började med en större insättning och köpte enligt önskad fördelning. Sedan månadsspara jag varje månad men köper då endast fonder för att inte courtaget ska springa iväg. Sedan är planen att jag omfördelar en gång per år.

 

Hur du vill göra beror mycket på hur stor summa du månadssparar och vad du känner dig bekvämaste med.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Daniel!

Som Jonatan är inne på så kan man göra sin egen modell för att månadsspara, sedan ombalansera för att kunna köpa dom tillgångsslagen som är lite dyrare.

RT-portföljen är inte riktigt utformad för att månadsspara i tyvärr, många tillgångsslag som är dyra (courtage mm) att köpa (passar därför bättre för större summor) och även som du har märkt så kan man inte köpa för små summor i vissa av tillgångsslagen. Dessa två ankledningar gör det just svårt med månadssparandet.

Om du vill köra på med RT-portföljen så blir det väl något liknande som Jonatan kör på som du får göra!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag månadssparar i Pacific precious och efter 3-6 månader köper jag ETFS Physical swiss gold för det jag sparat ihop + den månadens guldspar.

Samma sak gör jag med AMF Räntefond Mix, månadssparar i den och köper sen i de olika ETFerna.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-06 klockan 10:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.