Månadsmönster
Sök:

Månadsmönster

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Månadsmönster

Hej. Jag funderar på om det finns återkommande mönster över en månad i börsens index. På motsvarande sätt som det finns över ett kalenderår – typ som i sägningen ”köp till sillen och sälj till kräftorna”

Borde man då ta hänsyn till det till exempel vid månadsskiftet?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nä.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Erik!

Jag har inte hört något om en teori som visat sig fungera i form av månatliga mönster.

Däremot så finns det väldigt mycket som du säger om när man ska köpa och sälja under ett år.

Här finns en artikel angående just detta ämnet: https://blogg.nordnet.se/lar-dig-av-historien/

Tack för din fråga!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-26 klockan 23:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.