Månadsspara ETF-er
Sök:

Månadsspara ETF-er

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Månadsspara ETF-er

Hej,

Stämmer det att de flesta ETF-er som ingår i RikaTillsammans-portföljen inte kan inkluderas i månadsspar på Nordnet utan endast köpas manuellt? Om jag manuellt sätter in pengar varje månad blir ju courtaget en stor del av hela månadsinsättningen. Hur månadssparar folk i RikaTillsammans-portföljen?

 

MVH

Fredrik

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Fredrik!

ETF:er går endast att köpa manuellt över börsen, går alltså inte att månadsspara automatiskt i.

Om man ska månadsspara i Rikatillsammans-portföljen så får man då tyvärr gå in och köpa ETF:erna manuellt varje månad. Så det går tyvärr inte att undgå courtage i den portföljen, det är en anledning varför Jan förespråkar att man behöver en större summa för denna portföljen då kostnaderna för att köpa kan bli en ganska stor del om du köper för mindre summor.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Ok, då vet jag! Tack för snabbt svar!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-06 klockan 19:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.