månadsspara handelsbanken
Sök:

månadsspara handelsbanken

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Michael

ställde för sedan frågan: månadsspara handelsbanken

Hejsan.  Tack vara råd jag har fått här har jag börjat titta ordentligt över min och min fru’s ekonomi.  Jag förstår att vi måste bygga upp en buffert först innan vi kan ge oss in i investerings aspekten men det kliade lite i fingrarna och jag startade en automatiskt överföring till ett sparkonto.  Min fru har en överföring till en isk (Handelsbanken Pension 70 (A1 SEK) som hon startade för att få ner våran bolån.  Jag vill också börja spara smått och är begränsad till Handelsbanken så länge pga Amerikansk Medborgarskap.  Ifall jag tänker att det är ändå temporärt tills jag kan flytta över kapitalet till Nordnet eller dylikt när allt annat är ordnat, ska jag titta främst på avgifterna?  Medans jag skriver så inser att jag är bara kåt på att pengarna ska växa och det gör ont att tänka på att det ska bara sitta utan ränta hos banken, men det måste finnas någon mellanting tänker jag.  Eller?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

”Handelsbanken Sverige 100 Index Criteria” 0,2% avgift.

”Handelsbanken Europa Index Criteria” 0,2% avgift.

”Handelsbanken USA Index Criteria” 0,2% avgift.

Tycker inte HSB verkar jättedålig.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Följdfråga på ovan: När jag tittar på förslagen ovan och med tanken på att det är temporärt (tänker att man flyttar över till Nordnet så småningom) behöver jag egentligen satsa på lågavgift? Eller ska jag egentligen tänker att detta blir en långsiktig investering som jag lämnar ganska passivt och sen när jag har möjlighet att köpa fonder hos Nordnet att det blir en ny komplement i mitt sparande?

  (lite roligt att jag alltid känner att jag svarar på mina egna frågor genom att skriva de här, men det är stor hjälp att höra allas råd och insikter kring det ändå)

  Tror jag satsar på USA Index Criteria hos Handelsbanken med några hundralappar i månaden till att börja med

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Michael

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Michael!

Att pengar ibland sitter utan att växa så snabbt är ett måste i en ekonomi för att inte vara helt utlämnad mot risker, så att ha en stabil buffert på ett sparkonto med ränta och insättningsgaranti bör absolut finnas!

Angående sparandet hos Handelsbanken så har du fått bra förslag på fonder ovan, men hade däremot lagt pengar i deras globalfond om jag hade valt endast en och inte bara i en USA-fond!

Kolla gärna in artikeln om ”Fyra-Hinkar-Strategin”, ett sätt att bygga upp ekonomin så att den klarar alla svängningar i livet!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej! Men Handelsbankens globalfond har 0,4 i avgift. Är det inte då bättre att kombinera USA index criteria med Europa index criteria så blir det nästan som en globalfond för 0,2.

  Mvh Kalle

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan Fredriksson
 2. Vit pil

  Som Jack skriver längre ned så ska LF Global Indexnära finnas, stämmer det?
  Isåfall är det ett bra alternativ!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej.

LF Global indexnära finns på HSB.

Mvh.jack

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  förlåt men det hittar inte jag. Handhavande fel kanske? Hur söker jag på det? Och kan jag placera om hursomhelst eller kommer det att kosta mig något?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Michael Mennell
 2. Vit pil

  nevermind, jag förstår nu att jag behöver lägga till Externa fonder.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Michael Mennell

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-06 klockan 12:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂