Månadsspara i aktier?
Sök:

Månadsspara i aktier?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jesper

Den här artikeln publicerades 2017-05-15 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Månadsspara i aktier?

Hej.

Vill först och främst tacka Jan för att ha skapat denna hemsida. Innan jag hitta denna var mitt sparande 0kr i månaden. Efter 2 dagars läsning blev mitt intresse för sparande väldigt stort. Så tack för inspirationen!

Jag har idag en fondportfölj som grundar sig på den globala barnportföljen. Är nu inne på att prova på lite smått med aktier. Ska man helst sätta in en bestämd summa pengar, eller kan man försöka sig på att leka runt med ett månadssparande?

Mvh Jesper

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jesper,
Kul att intresset har växt, jag skulle säga att du till en början bör börja med väldigt små medel. Om du har Avanza/Nordnet så betalar du inget courtage upp till 40 000:-/80 000:- på affärer genom Stockholmsbörsen, vilket gör att du kan genomföra väldigt små affärer (courtaget ligger annars som en fast summa och en procentsats, den fasta summan blir stor vid små affärer). Innan du är bekväm bör du ha ett litet ”lekkapital” säg 10% av portföljen som du prövar med. Månadssparet bör vara helt statiskt och aldrig röras enligt mig, gör hellre en extrainsättning när du får lite pengar över.

Se till att jämför dig med jämna mellanrum, för du kommer då inse att det är svårt att slå index :-).

Lycka till.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Okej! Jo småmedel blir det till en början.
  Tack för svar 😊!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jesper

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-15 klockan 19:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.