Månadsspara i annan globalfond.
Sök:

Månadsspara i annan globalfond.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Torleif

ställde för sedan frågan: Månadsspara i annan globalfond.

Hej!

Jag har sedan tidigare månadssparat i DNB Global Indeks och har mina funderingar på att behålla den men fortsätta att månadsspara i Avanza Global istället pga billigare avgift. De är väl snarlika i innehåll att det borde vara en bra idé?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tror de är ganska likvärdiga. Avanza Global har väl inte funnits i ett år ännu. Den fyller väl ett år nu snart. Så om du väntar lite kan du jämföra fondernas avkastning över ett år. Det som brukar skilja mellan globala indexfonder brukar vara antalet bolag de investerar i, avgiften, samt om de investerar i Östeuropa och Latinamerika eller ej. Du kan ju mejla Avanza om du vill kolla lite extra.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Du skulle även kunna flytta över till innehav i DNB Global Indeks, dela upp det på ett flertal tillfällen så kommer det knapp att påverka avkastningen.
Finns ju en bra funktion som heter ”Byt”, väldigt enkelt att göra det via denna.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag rekommenderar att du behåller DNB men låter nya insättningar gå in i Avanza Global.

Ett byte tar ungefär en vecka, man undrar varför men Avanza Global tar flera dagar att handla och DNB tar ju också nån dag eller kanske två.  Så om du har otur med tajmingen (det hände mig…) så tappar du några procent i värde och det kommer ta många år innan den lägre avgiften i Avanza fonden ”kommer ikapp”.

Visst, du kan ha tur på andra hållet också. Men sån tur har man ju aldrig :)

MVH Kalle

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-25 klockan 15:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.