Månadsspara i avanza
Sök:

Månadsspara i avanza

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Maria

ställde för sedan frågan: Månadsspara i avanza

Hej,

 

Jag följer er intressanta tips, och inne på obalansera i 20 fonden.

Nu undrar jag gällande månadsspar tex 2000 i avanza om jag ska fördela denna summan i de olika fonder enligt förslag ”20 fonder” ska jag göra detta manuellt varje månad? Det blir tidskrävande och dyrt att betala courtage på 20 fonder/månad. Eller finns det någon tjänst som gör detta åt en?

 

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Fonder har ju sällan någon avgift för köp och sälj. Du kan ställa in automatiska köp varje månad enligt önskad fördelning på Avanza. Funktionen heter månadsspar.

Om du ska spara i ETFer blir courtaget en fråga. Du får räkna ut hur mycket du bör köpa för varje gång för att minsta courtage inte ska bli för hög %. Kanske spara i fond så länge och byta när lagom belopp uppnås.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

De flesta fonderna har inte courtage. De som har, där bör du sätta pengarna i exempelvis globalfonden varje månad och sedan köper du courtagefonderna när du ombalanserar så att du bara betalar det en gång om året. Annars blir det som du säger onödigt dyrt.

Nu har jag inget månadsspar hos Avanza men visst kan man väl välja där hur man vill att pengarna ska fördelas varje månad? Då bör du kunna få det att gå automatiskt, och så går du in och manuellt ombalanserar en gång om året bara. Att det blir några procent fel hit eller dit under året spelar ingen roll på det stora hela.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Absolut, det kan du välja på Avanza.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

I Avanza, under ”Spara & Investera” -> ”Månadsspara” -> ”Skapa månadssparande nu” så kan du välja de fonderna du vill ha och skriva procentfördelningen där, och totalsumman som ska investeras. Sen kommer Avanza automatiskt sköta sparandet åt dig.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Maria.

Du har Avanza Global och Avanza Zero för månads sparande. Det är allt vad vi behöver långsiktigt. Kortsiktiga pengar på sparkonto. Finns ingen anlädning att gör livet krångligt. Lycka till.

Mvh.jack

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-10 klockan 13:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.