Månadsspara som 15 åring
Sök:

Månadsspara som 15 åring

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Rickard A.

Den här artikeln publicerades 2017-04-12 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Månadsspara som 15 åring

Jag är 15 år och antagligen långt under dina läsares medelålder. Jag har läst en hel del på din blogg men jag tycker det är svårt att förstå allting.

I månadspeng har jag ungefär 800kr och varje månad sparar jag 350 kr på ett konto hos handelsbanken helt utan ränta. Jag undrar om du kan rekommendera något sätt som jag kan få mina pengar som jag sparat att växa. Har ca totalt 5 000kr sparade och jag är redo att mpnadsspara på ca 400kr?

Försöker få mina föräldrar att bli något intresserad men det går inte framåt, de har dock sagt att de skulle låta mig sätta in mitt månadsspara i någon fond, men de har ju inte en aning om någonting och kan därför inte rekommendera mig om någon fond. Kan du kanske hjälpa mig?

Tack på förhand.

Rickard A

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Rickard,

Tack för din fråga, jag håller med Jack i hans svar. Jag vill dock komplettera med att säga att jag vill gärna uppskatta och uppmuntra sådant initiativ som du har tagit. Mitt mål och vision är att göra fler människor rika och öka den finansiella kompetens.

Mejla mig din adress till min mejl på jan[AT]rikatillsammans.se och så skickar jag dig ett exemplar av min bok ”Gör ditt barn rikt” om du lovar att läsa den och sedan ge den vidare. Gratis naturligtvis. :-)

Hälsningar,

Jan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej

Öppna ISK konto hos avanza eller nordnet. Välja fonder .Länsförsäkringar Global index 70%. Spiltan investement 30%.  Automatisk köp månadsvis långsiktigt. Det behöver inte vara krångligare än så här. Lycka till.

Mvh.jack

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-12 klockan 23:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.