Månadssparande
Sök:

Månadssparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nils

ställde för sedan frågan: Månadssparande

Hej

Hur är det bästa sättet att fördela månadssparandet på nybörjarportföljen. Lika mycket på alla aktie-och räntefonder, eller fördela det på annat sätt?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

På bloggen finns avsnitt om ombalansering. Där berättar Jan och Caroline om vilka fonder och vilken fördelning per fond de rekommenderar.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tanken är väl att du delar upp ditt månadssparande med precis samma fördelning som portföljen är uppdelad. Typ 40% globalfond, 10% sverigefond, 5% räntefond A, osv… det gör att portföljen fortsätter ha ungefär samma riskprofil. Oftast går det att välja fördelningen hos din mäklare / bank när man skapar ett månadssparande.

För att fonderna ändå går lite upp och ner och visa kommer öka/minska mera än andra garanterar en sådan fördelning av månadssparande inte att portföljen fortfarande har den ursprungliga fördelning efter ett år. Det är då man borde se över sin portfölj och ombalansera (köpa/sälja) så att även portfölj har samma riskprofil igen som du hade tänkt från början.

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för klargörande svar

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Nils

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-04 klockan 16:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.