Månadssparande: till pension och barn
Sök:

Månadssparande: till pension och barn

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

Den här artikeln publicerades 2017-06-22 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Månadssparande: till pension och barn

Hej!

Jag är helt onintresserad av ekonomi, börsen och siffror. Det senare hänger ihop med en lätt dyskalkeli.

Men när jag blev förälder så tvingades jag fundera på min privatekonomi på ett annat sätt. Det var så jag hittade din blogg; enkel, tydlig och informativ!

Jag vill börja månadsspara: 100 kr till vår treåring och 200 kr till mitt pensionsspar. Sparhorisonten är runt 20 år för båda kontona.

Under den här åren vill jag ha tillgång till pengarna för ev oförutsedda utgifter.

Jag har öppnat två ISK på Avanza men även konto på Swedbank och ICA-banken.

Så till mina två frågor:
Vilka fonder ska jag spara i?
Vilken bank ska jag använda?

Många och innerliga tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Det är nog bäst att spara ihop de 100 respektive 200 kronorna i några månader och köpa fonder t ex varje kvartal. För de flesta fonder kräver minst 100 kr inköp och du kan ju bara köpa en enda fond för din treåring och 2 fonder för dig själv om du vill månadsspara.

Om du vill skapa barnportföljen som har en lång sparhorisont, kan du titta närmare här :

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Jag tycker att du ska investera via Avanzas plattform och ISK.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-06-22 klockan 09:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.