Månadssparande Upplägg
Sök:

Månadssparande Upplägg

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: Månadssparande Upplägg

Hej!

Jag undrar om ni har lite tipps vad det gäller att fördela sina sparade pengar varje månad. Jag har några fonder som sköter sig själv med månadssparande via autogiro men sedan har jag köpt några enskilda aktier som jag tycker väldigt mycket om.

Hur skulle man kunna göra bäst där?

Fördela en jämn summa på varenda aktie varje månad eller endast köpa till exempel var tredje månad för att slippa för mycket courtage eller satsa på endast en aktie per månad?

Tacksam för råd och tipps!

Vänliga hälsningar

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Att månadsspara i separata aktier tycker jag inte är någon bra idé.

Öka sparandet i fonderna och utöka med fler fonder om du vill nå marknader som de du har inte når är mitt tips.

Jag har en liten del av mitt sparande i aktier som jag aktivt bevakar men det ger i snitt inte bättre avkastning än en bra fond. Visst händer det att man gör en superaffär men lika ofta eller oftare går det åt motsatt håll tyvärr :(

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-02 klockan 22:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.