Månadssparande
Sök:

Månadssparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christoffer Spolander

Den här artikeln publicerades 2017-08-02 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Månadssparande

Hej, och tack för en bra blogg och sida!

Jag har en fråga kring månadssparande i fonder (indexfonder över tid). Om jag har 7 hyggligt breda fonder och ska månadsspara 1400kr i dem, skulle du rekommendera att lägga in 200kr i varje fond månadsvis eller skulle du rekommendera att lägga in 1400kr i den bredaste av dessa sju?

Ha det gott!

Hälsningar Christoffer

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej.

Det beror på vad dina breda fonder består av och vilken risk du vill ta, hur du vill att allokeringen för varje fond ska vara och hur länge du vill spara.

Hur ser din portfölj ut nu?

Har du exempelvis ett par globalfonder bör den största delen av dina pengar ligga där. Och resten i svenska fonder och räntor.

T ex den globala barnportföljen består av 60% globalfonder, 30% svenska fonder och 10% räntefonder. Du kan ju justera hur du vill ; minska sverigefonder till t ex 15% och öka räntedelen för att få en bättre krockkudde.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-02 klockan 21:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.