Många fonder med mindre belopp
Sök:

Många fonder med mindre belopp

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Urban

ställde för sedan frågan: Många fonder med mindre belopp

  • Hej. Jag har lagt upp min fondportfölj med att spara i väldigt många fonder med mindre belopp. Jag har inte tänkt röra pengarna på 20-talet år o har försökt sprida så mkt som möjligt på olika branscher. Jag har läst att ni kommenterat att det är onödigt att ha liknande fonder och kanske rörigt men jag tycker det känns roligt och spännande att ha fler så min fråga är huruvida det spelar någon roll avgiftsmässigt att ha säg 40 fonder med 1000kr var kontra 4 fonder med 10000kr var? Och att om jag skulle köpa/sälja fonder lite då och då, påverkar det också avgifterna såsom courtage i handling med aktier eller spelar det ingen roll hur aktiv man är och det är endast fondens totala avgift per år delat på antalet månader man haft fonden?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Så länge fonderna inte har några köp/säljavgifter (vilket de som rekommenderas i modellportföljerna inte har) eller är börshandlade fonder (ETF med courtage) så borde det i princip inte spela någon roll hur många olika fonder du har förutom att många fonder har ett minimibelopp man kan köpa för. Om man vill månadsspara i fonderna kanske minimibeloppet för köp blir större än det du vill spara i den fonden. Den totala avgiften borde inte påverkas av antalet, utan bara av varje fonds löpande avgifter.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-21 klockan 10:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.