Max Matthiessen eller SEB för fonder
Sök:

Max Matthiessen eller SEB för fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emma

ställde för sedan frågan: Max Matthiessen eller SEB för fonder

Hej!

Jag ska spara i fonder under en längre period och väljer mellan att gå med Max Matthiessen eller SEB, jag har fått bra rådgivning hos båda och är SEB kund. Vad är bäst att välja? Jag vill inte göra så mycket själv men vet inte vad som är bästa valet.

Tack.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tyvärr har du att välja mellan 1) Bluff & Rån FondLuring AB som toppat listan över sämsta pensionsförvaltare senaste 5 åren (på fjärde smästa plats 2019 tydligen, en förbättring! * ) med hutlösa priser, och 2) Ett medelkass svensk storbank med smalt utbud och som gömmer undan alla bra fonder för att ”hjälpa dig” att välja deras aktivt förvaltade fonder.

Eftersom det sistnämnda går att runda hade jag valt alternativ 2) SEB.

* https://www.smaspararguiden.se/tag/max-matthiessen/

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det tredje alternativet bör vara Avanza/Nordnet eller Lysa.
  Om du väljer Avanza eller Nordnet så kanske ”Globala Barnportföljen” passar bra?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-31 klockan 15:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.